Om tjänsten

Tjänsten föranmälan.nu riktar sig till elnätsägare och elinstallatörer som vill ha koll på sina för- och färdiganmälningar. Tjänsten är baserad på Energiföretagens rekommendationer för att göra hanteringen så branschriktig och komplett som möjligt.

När man använder föranmälan.nu spar man både tid och resurser, bland annat genom att man eliminerar postgången. Man har även sina ärenden mer lättillgängliga, med sökbarhet och spårbarhet, tillsammans med revisionshistorik. Varje förändring av ett ärende sparas och kan tas fram vid behov och det gäller även bilagor som bifogats.

Som installatör skapar man snabbt och enkelt ett konto som direkt kan användas för att lägga upp för- och färdiganmälningar. När en föranmälan registrerats får nätägaren ett mejl eller SMS om att ett nytt ärende har skapats. På samma sätt meddelas installatören när nätägaren gett sitt installationsmedgivande eller önskar kompletterande upplysningar. Kommunikationen sköts automatiskt och man blir alltid påmind när ett ärende ändrar status.

Under sin livslängd får ett ärende olika status så att man enkelt kan se i vilket stadium ärendet befinner sig. Ärendets olika förändringar sparas och man kan alltid gå tillbaka för att se hur ett ärende såg ut tidigare. Spårbarhet är ett nyckelord för tjänsten föranmälan.nu, likaså användarvänlighet och lättillgänglighet.

Föranmälan.nu är en helt webbaserad tjänst som fungerar på vanliga datorer, surfplattor och smartphones. Det enda som behövs är en modern webbläsare och en uppkoppling till internet.

Föranmälan.nu drivs av Mirakelbolaget AB, ett välkänt namn i elnätsbranschen med många elnätsägare bland sina kunder. Mirakelbolaget utvecklar IT-system för planering, beräkning och dokumentation av ledningsnät och har stor erfarenhet och hög branschkännedom.

Mer att läsa: